https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/219959-c5ffca6c0e4e2d001b1f0209f42d8c55d065254f/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) (2024)

12
Een roofoverval in de periferie van Parijs leidt tot een tragedie, in een film waarin de realiteit hard afrekent met de droom van een beter bestaan.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)

12
113 minuten 11-07-2024

Filmposter Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)

Een roofoverval in de periferie van Parijs leidt tot een tragedie, in een film waarin de realiteit hard afrekent met de droom van een beter bestaan.

Voor zijn film over een bende overvallers uit de banlieue die boven zijn macht grijpt, liet regisseur Rabah Ameur-Zaïmeche zich inspireren door klassieke genres als de heist-film, wraakfilm en sociaal-realistisch drama. Met de nadruk op dat laatste. Ze groeiden samen op, de vrienden uit een grauwe Parijse voorstad. De een heeft al een gezin, de ander staat op punt van trouwen. Mannen aan de onderkant van de samenleving die in één klap rijk hopen te worden. Het doelwit is een auto die een fortuin vervoert. De overval slaagt, maar de eigenaar van de buit, een Arabische prins, laat het er niet bij zitten en stuurt zijn beulen op de gang af. De van oorsprong Algerijnse Ameur-Zaïmeche, zelf opgegroeid in een Parijse banlieue, laat er geen twijfel over bestaan bij welke van de twee partijen zijn sympathie ligt. Huisvader Bébé en zijn kornuiten zijn eerder jongens die het kattenkwaad niet zijn verleerd dan doorgewinterde misdadigers. Terwijl ze duiven voeren, bespreken ze opgewonden hun toekomstplannen. Bij een eettentje langs de weg ruimen ze keurig hun stoelen op. En respect is er voor buurman en ex-militair Pons, die onlangs zijn moeder heeft verloren en zich noodgedwongen in de ongelijke strijd mengt. Gaandeweg zal deze zo zorgeloos begonnen heist-film zich ontpoppen als een grimmige reflectie op een maatschappij waarin de macht van het kapitaal zich genadeloos laat gelden. Meer Ken Loach dan Heat. Deze onconventionele genrefilm was een verrassende titel in de Forum-sectie van de Berlinale van 2023. Nummer 9 op de Cahiers du Cinéma-lijst van beste films van 2023. De film is beschikbaar met Nederlandse of Engelse ondertitels.
Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)
Filmposter Filmposter Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)

Regisseur Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)

Rabah Ameur-Zaïmeche

Schrijvers Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)

Onbekend

Cast Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)

Onbekend

Alternatieve titels

Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)

The Temple Woods Gang

Filmagenda van Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)

Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased)

Wil jij weten waar Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) informatie

Benieuwd waar Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) al heeft ontvangen.

Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) trailer

Benieuwd of Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Le gang des Bois du Temple (Previously Unreleased) kunt kijken!