https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/220676-f2c2174303541ca118d44034b20b9cbbbec124ef/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Mal Viver (Previously Unreleased) (2024)

In het eerste van een beklemmend tweeluik dat zich in hetzelfde hotel afspeelt, halen drie generaties moeders en dochters elkaar het bloed onder de nagels vandaan.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Mal Viver (Previously Unreleased)

127 minuten 22-08-2024

Filmposter Mal Viver (Previously Unreleased)

In het eerste van een beklemmend tweeluik dat zich in hetzelfde hotel afspeelt, halen drie generaties moeders en dochters elkaar het bloed onder de nagels vandaan.

Als kind kwam hij er met zijn ouders; als volwassene keerde regisseur João Canijo er terug. Een hotel nabij het Portugese Oporto waar hij het benauwende verhaal situeerde van drie generaties moeders en dochters die elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen. Wie dacht dat het Overlook Hotel uit Stanley Kubricks Stephen King-verfilming The Shining het summum van boosaardigheid vertegenwoordigde, heeft nog niet ingecheckt in het Portugese hotel uit Mal Viver. Overigens zijn het hier door en door menselijke en geen bovennatuurlijke zaken die een verblijf tot een hel maken. In het eerste, op zichzelf staande deel van een tweeluik maken we kennis met eigenares Sara, haar dochter Piedade en kleindochter Salomé, aangevuld met Piedades zus Raquel en manusje van alles Angela. Centraal staat een ernstig verstoorde moeder-dochterverhouding die als een virus van generatie op generatie lijkt overgesprongen. In deel twee, met de gespiegelde titel Viver Mal, zal blijken dat ook de schaarse klandizie van het hotel met forse intergenerationele conflicten kampt. Regisseur Canijo giet zijn intense psychologische drama in een gestileerde vorm, waarin lange takes en spiegelende ruiten de suggestie versterken dat de personages zichzelf in een glazen kooi hebben opgesloten, waar ongeneeslijk oud zeer de giftige atmosfeer bepaalt. Dat alles bondig samengevat door mater familias Sara wanneer deze haar dochter Piedade toevoegt: "Alles wat jij aanraakt sterft. Mal Viver draaide in de competitie van Berlijn en won een Zilveren Beer, 'spiegelfilm' Viver Mal was op hetzelfde festival onderdeel van Encounters, de tweede competitie. De film is met Nederlandse of Engelse ondertitels beschikbaar.

Regisseur Mal Viver (Previously Unreleased)

João Canijo

Schrijvers Mal Viver (Previously Unreleased)

Onbekend

Cast Mal Viver (Previously Unreleased)

Onbekend

Alternatieve titels

Mal Viver (Previously Unreleased)

Bad Living

Filmagenda van Mal Viver (Previously Unreleased)

Mal Viver (Previously Unreleased)

Wil jij weten waar Mal Viver (Previously Unreleased) op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Mal Viver (Previously Unreleased) draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Mal Viver (Previously Unreleased) informatie

Benieuwd waar Mal Viver (Previously Unreleased) over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Mal Viver (Previously Unreleased). Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Mal Viver (Previously Unreleased) al heeft ontvangen.

Mal Viver (Previously Unreleased) trailer

Benieuwd of Mal Viver (Previously Unreleased) iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Mal Viver (Previously Unreleased) jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Mal Viver (Previously Unreleased) kunt kijken!