https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/220337-f72ae6442a8ec13c3d0e3df8d81da9ff8edb53b9/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Rosalie (2024)

12
In een kleine Franse gemeenschap in 1870 staat Rosalie op het punt te trouwen met Abel, een café-eigenaar die diep in de schulden zit. Abel heeft geen weet Rosalies geheim: ze is geboren met een extreme vorm van lichaamsbeharing.

Rosalie

12
115 minuten 11-07-2024

Filmposter Rosalie

In een kleine Franse gemeenschap in 1870 staat Rosalie op het punt te trouwen met Abel, een café-eigenaar die diep in de schulden zit. Abel heeft geen weet Rosalies geheim: ze is geboren met een extreme vorm van lichaamsbeharing.

In een kleine Franse gemeenschap in 1870 staat Rosalie op het punt te trouwen met Abel, een café-eigenaar die diep in de schulden zit. Rosalie is een jonge vrouw met een geheim dat haar leven overschaduwt; ze is geboren met een extreme vorm van lichaamsbeharing. Haar vader heeft om haar huwelijkskansen te vergroten een aanzienlijke bruidsschat gespaard. Abel, eigenaar van een café bij een fabriek, trouwt met Rosalie zonder kennis van haar geheim, aangetrokken door de belofte van financiële verlichting van zijn schulden. In hun huwelijksnacht schrikt hij van haar uiterlijk en wijst haar af. Rosalie wil niets liever dan getrouwd blijven want het is haar diepste wens een kind te krijgen. Om Abel te helpen met zijn schulden, besluit ze haar baard te laten groeien in de hoop dat dit nieuwsgierige klanten naar zijn bar zal trekken. De dorpelingen gaan al snel van Rosalie houden - vooral de meisjes in een lokaal weeshuis, die haar bewonderen. Maar Abel blijft worstelen met zijn gevoelens en de angst voor veroordeling door anderen. Na een ongeluk in de fabriek keert de stemming in het dorp zich tegen hen. Rosalie, standvastig en veerkrachtig, laat zich niet ontmoedigen door de negatieve opmerkingen maar haar relatie met Abel staat op het spel. De Franse regisseur Stéphanie Di Giusto (La danseuse) presenteert met Rosalie wederom een film over een uitzonderlijke vrouw. Inspiratie voor deze feministische en delicate film haalde Di Giusto uit Clémentine Delait, een Franse bebaarde dame en caféhoudster die aan het begin van de twintigste eeuw beroemd was. Met hoofdrollen voor Nadia Tereszkiewicz en Benoît Magimel.

Regisseur Rosalie

Stéphanie Di Giusto

Schrijvers Rosalie

Onbekend

Cast Rosalie

Benoît Magimel
Nadia Tereszkiewicz

Filmagenda van Rosalie

Rosalie

Wil jij weten waar Rosalie op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Rosalie draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Rosalie informatie

Benieuwd waar Rosalie over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Rosalie. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Rosalie al heeft ontvangen.

Rosalie trailer

Benieuwd of Rosalie iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Rosalie jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Rosalie kunt kijken!