https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/217355-35b918513ebb16852b32f4f469c470426138be86/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Songs of Earth (2024)

Filmmaker Margreth Olin reist met haar ouders door de lyrische berglandschappen van Noorwegen. Hun familie heeft hier altijd zij aan zij met de natuur geleefd, zelfs wanneer de aarde haar meest meedogenloze kant toonde.

Songs of Earth

90 minuten 29-02-2024

Filmposter Songs of Earth

Filmmaker Margreth Olin reist met haar ouders door de lyrische berglandschappen van Noorwegen. Hun familie heeft hier altijd zij aan zij met de natuur geleefd, zelfs wanneer de aarde haar meest meedogenloze kant toonde.

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het adembenemende decor van de natuurfilm Songs of Earth. Regisseur Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende vallei Oldedalen in Noorwegen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders, die na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar koesteren. Al zijn hele leven wandelt haar ondertussen 84-jarige vader Jørgen, door deze naar verluidt mooiste vallei van Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen, waar ze samen alles bespraken. Ook nu fungeert hij als de wijze gids van zijn dochter en neemt hij haar een heel jaar lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap. Hij deelt verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur. Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het wildleven en de tijdloze verhalen die de vallei omhelzen. Het bekendste natuurfilmteam van Noorwegen filmde de fenomenale IMAX-waardige beelden en Rebekka Karijord componeerde op basis van de geluiden van de natuur, de aarde en schuivende gletsjers een prachtige orkestrale score, uitgevoerd door het London Contemporary Orchestra. Songs of Earth is een grootse natuurfilm, gebouwd op een persoonlijke geschiedenis, waar Liv Ullman en Wim Wenders als uitvoerende producenten graag hun handtekening onder zetten. “Our first love was nature. Let’s not forget…”

Bekijk het aanbod van Songs of Earth

Regisseur Songs of Earth

Margreth Olin

Schrijvers Songs of Earth

Onbekend

Cast Songs of Earth

Jørgen Mykle
Magnhild Mykløen

Filmagenda van Songs of Earth

Songs of Earth

Wil jij weten waar Songs of Earth op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Songs of Earth draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Songs of Earth informatie

Benieuwd waar Songs of Earth over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Songs of Earth. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Songs of Earth al heeft ontvangen.

Songs of Earth trailer

Benieuwd of Songs of Earth iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Songs of Earth jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Songs of Earth kunt kijken!