https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/219591-3d822e3a27152a5ea5a0cc8504fffe7bed799298/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Spoorloos (2024)

12 Angst
George Sluizers met Gouden Kalf onderscheiden psychothriller over een verdwijning – naar de roman van Tim Krabbé – werd een klassieker en is nu gerestaureerd.

Spoorloos

12 Angst
107 minuten 13-06-2024

Recensies Spoorloos

MovieMeter: 3,6
Rotten Tomatoes 98

Filmposter Spoorloos

George Sluizers met Gouden Kalf onderscheiden psychothriller over een verdwijning – naar de roman van Tim Krabbé – werd een klassieker en is nu gerestaureerd.

Stanley Kubrick noemde het “de angstwekkendste film die ik ooit heb gezien” – geen gering compliment van de maker van The Shining. Verontrustend, beklemmend en raadselachtig is deze psychologische thriller van George Sluizer zeker. Spoorloos geldt als een nagelbijtend verslag, vol onderhuidse spanning, over een plotselinge verdwijning en de gevolgen daarvan voor de achterblijvers. Op vakantie in Zuid-Frankrijk verliest Rex (Gene Bervoets) zijn vriendin Saskia (Johanna ter Steege) even uit het oog als ze halt houden bij een benzinestation. Ze is spoorloos verdwenen, jarenlang blijft hij naar haar zoeken. Een bizarre ontknoping volgt: de ontvoerder benadert Rex; als hij wil weten waar Saskia is, zal hij hetzelfde huiveringwekkende lot moeten ondergaan als zijn vriendin… George Sluizers psychothriller was bij verschijning in 1988 gelijk een klassieker. De verfilming van Tim Krabbé’s roman Het Gouden Ei, met o.a. Johanna ter Steege, won een Gouden Kalf voor beste film en kreeg een Amerikaanse remake (The Vanishing, 1993). Krabbé’s roman verscheen precies veertig jaar geleden, reden voor een feestje. De 2K-restauratie is een samenwerking van Eye, StoneRaft Films en Haghefilm. De film is ook beschikbaar met Engelse of Franse ondertitels.

Regisseur Spoorloos

George Sluizer

Schrijvers Spoorloos

George Sluizer

Tim Krabbé

Cast Spoorloos

Bernard-Pierre Donnadieu
Gene Bervoets
Johanna ter Steege
Gwen Eckhaus
Johanna Ter Steege

Alternatieve titels

Spoorloos

The Vanishing

Spoorloos (digitale restauratie)

Filmagenda van Spoorloos

Spoorloos

Wil jij weten waar Spoorloos op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Spoorloos draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Spoorloos informatie

Benieuwd waar Spoorloos over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Spoorloos. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Spoorloos al heeft ontvangen.

Spoorloos trailer

Benieuwd of Spoorloos iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Spoorloos jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Spoorloos kunt kijken!