https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/81773-c4866b7937d0cb7c9c34e9c01ac83f23d5feda7a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Stalker (2018)

12 Angst Grof taalgebruik Drugs en/of alcoholmisbruik
Tarkovski’s metafysische contemplatie over de staat van de moderne mens is nu te zien in een schitterende digitale restauratie.

Stalker

12 Angst Grof taalgebruik Drugs en/of alcoholmisbruik
163 minuten Drama, Avontuur, Science fiction 04-10-2018

Recensies Stalker

MovieMeter: 3,88
Rotten Tomatoes 100

Filmposter Stalker

Tarkovski’s metafysische contemplatie over de staat van de moderne mens is nu te zien in een schitterende digitale restauratie.

Een mysterieuze gids genaamd Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de ‘verboden zone’, een hermetisch afgesloten terrein vol afval, waar de regels van het gezond verstand niet gelden. Tarkovski’s metafysische contemplatie over de staat van de moderne mens is nu te zien in een schitterende digitale restauratie van productiemaatschappij Mosfilm. De mannen begeven zich op een spirituele reis door een gebied buiten de beschaving, met op de achtergrond de belofte dat geheime wensen van de reizigers vervuld zullen worden. Stalker was in de jaren tachtig een cultfilm; de suggestie van nucleaire doem, de anarchistische verhaallijn en de industriële omgeving waardoorheen de drie mannen zich een weg banen, sloten naadloos aan op het no future-denken in menig kraakpand. ‘Het basisthema van Stalker is (...) het lijden van de mens die zijn gevoel van eigenwaarde heeft verloren’, schreef Andrej Tarkovski (1932-1986). In het oeuvre van de filmer-mysticus lopen dromen en herinneringen, heden en verleden dooreen. De regisseur viel op door zijn compromisloze houding: entertainment was uit den boze, filmen was Kunst en het leven van de mens een spirituele zoektocht. Tarkovski’s vijfde lange speelfilm – een vrije adaptatie van de sci-fi-roman Roadside Picnic van de broers Arkadi en Boris Stroegatski – is een van de klassiekers die door de Russische productiemaatschappij Mosfilm is gerestaureerd. Mosfilm werd opgericht in 1923 en richt zich sinds enkele jaren op het behoud en de verspreiding van meesterwerken van de Russische cinema. Van Tarkovski werden ook De spiegel, Solaris en Andrej Roebljov gerestaureerd; Stalker is nu weer te zien in de originele kleurstelling en mét de originele monosoundtrack.

Bekijk het aanbod van Stalker

Stalker Stalker Stalker Stalker
Filmposter Filmposter Stalker

Regisseurs Stalker

Andrei Tarkovsky

Andrei Tarkovski

Andrej Tarkovski

Schrijvers Stalker

Arkadiy Strugatskiy

Boris Strugatskiy

Cast Stalker

Aleksandr Kajdanovsky
Anatoli Solonitsyn
Nikolai Grinko
Alisa Freyndlikh
Aleksandr Kaydanovskiy
Anatoliy Solonitsyn
Nikolay Grinko
Anatoly Solonitsin

Alternatieve titels

Stalker

Сталкер

Filmagenda van Stalker

Stalker

Wil jij weten waar Stalker op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Stalker draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Stalker informatie

Benieuwd waar Stalker over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Stalker. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Stalker al heeft ontvangen.

Stalker trailer

Benieuwd of Stalker iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Stalker jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Stalker kunt kijken!