https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/212578-4aadc919c75bc53a485274f0588705d30944f1b8/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

The Little Mermaid (2023)

The Little Mermaid vertelt het verhaal van Ariel, een jonge zeemeermin die dolgraag meer wil weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze die wereld bezoekt, valt ze als een blok prins Eric en neemt ze grote risico’s om haar hart te volgen.

The Little Mermaid

135 minuten Avontuur, Drama, Fantasie, Romantiek 24-05-2023

Recensies The Little Mermaid

MovieMeter: 1,65

Filmposter The Little Mermaid

The Little Mermaid vertelt het verhaal van Ariel, een jonge zeemeermin die dolgraag meer wil weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze die wereld bezoekt, valt ze als een blok prins Eric en neemt ze grote risico’s om haar hart te volgen.

The Little Mermaid is de live action versie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt niet alleen haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon in gevaar te brengen. In de film wordt Ariel gespeeld door Halle Bailey, Jonah Hauer-King speelt Prins Eric. Tony-award winnaar Daveed Diggs spreekt de stem in van Sebastian. Akwafina doet de stem van Flounder. Daarnaast speelt Noma Dumezweni de rol van Queen Salina. Oscar®winnaar Javier Bardem schittert als Koning Triton en tweevoudig Academy Award® winnaar Melissa McCarthy vertolkt Ursula. The Little Mermaid wordt geregisseerd door Rob Marshall en geproduceerd door Marc Platt (winnaar van twee Emmys), Lin-Manuel Miranda (winnaar van drie Tony awards), John DeLuca (winnaar van een Emmy) en Rob Marshall. Jeffrey Silver is de uitvoerend producent. De liedjes uit de film bevatten muziek van van Oscar®winnaar Alan Menken, met teksten van Howard Ashman. Zij wonnen samen twee Oscars voor de muziek in de animatiefilm The Little Mermaid. Gloednieuwe songteksten voor de liedjes zijn geschreven door Lin-Manuel Miranda. De filmmuziek is geproduceerd en begeleid door Mike Higham.

Bekijk het aanbod van The Little Mermaid

Regisseurs The Little Mermaid

Blake Harris

Chris Bouchard

Rob Marshall

Schrijvers The Little Mermaid

Hans Christian Andersen

Blake Harris

Cast The Little Mermaid

Poppy Drayton
William Moseley
Loreto Peralta
Armando Gutierrez
Jonah Hauer-King
Halle Bailey
Noma Dumezweni
Melissa McCarthy

Alternatieve titels

The Little Mermaid

Den Lille Havfrue

The Little Mermaid

Wil jij weten waar The Little Mermaid op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Little Mermaid draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Little Mermaid informatie

Benieuwd waar The Little Mermaid over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Little Mermaid. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Little Mermaid al heeft ontvangen.

The Little Mermaid trailer

Benieuwd of The Little Mermaid iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Little Mermaid jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Little Mermaid kunt kijken!