https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/216722-7ca8f4573083e6b678466ca409329d0499bea40b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Zondebokken (2023)

16
Op de vooravond van de Franse Revolutie, moeten twee gerechtsdienaars een beruchte Bokkenrijdersbende opsporen maar onderweg krijgen ze te maken met bedrog, corruptie, verraad en uiteindelijk met elkaar....
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Zondebokken

16
92 minuten 22-11-2023

Filmposter Zondebokken

Op de vooravond van de Franse Revolutie, moeten twee gerechtsdienaars een beruchte Bokkenrijdersbende opsporen maar onderweg krijgen ze te maken met bedrog, corruptie, verraad en uiteindelijk met elkaar....

Wat weet u van de legendarische en beruchte Bokkenrijdersbendes uit de 18de eeuw? Wellicht heeft u via De Efteling (Villa Volta) of Suske en Wiske ooit wel eens over hen gehoord. In de 18de eeuw hebben zeven Bokkenrijdersbendes de regio van Belgisch- en Nederlands Limburg onveilig gemaakt. Het gerecht trad buitensporig hardhandig op waardoor er heel veel onschuldige mensen zijn terechtgesteld. Naar schatting zo’n 450 mannen en vrouwen. De Bokkenrijders jagen angst aan in een wereld gevuld met grote onrust. Een wereld die ook nog steeds veel raakvlakken met onze tijd: vluchtelingen, de kloof tussen arm en rijk, maatschappelijke onrust, oorlog en pandemieën… Of het nu in de film gaat om dorpelingen, vluchtelingen of Bokkenrijders. Ze zitten allemaal in dezelfde miserie. Zondebokken is een vertelling waarin de gewone man centraal staat als slachtoffer in een wereld die geteisterd wordt door oorlog, bezetting, plunderingen, misoogsten, honger, migratie, (bij)geloof en sociale onrechtvaardigheid.
Zondebokken Zondebokken Zondebokken Zondebokken
Filmposter Filmposter Zondebokken

Regisseur Zondebokken

Rocky Grispen

Schrijvers Zondebokken

Rocky Grispen

Maurice Suckling

Cast Zondebokken

Ruben Ruette
Mitchell Spruyt
Ilona Dings
Hugo Weerens
Dreez Cox
Jan Verbruggen
Huub Alleleijn

Filmagenda van Zondebokken

Zondebokken

Wil jij weten waar Zondebokken op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Zondebokken draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Zondebokken informatie

Benieuwd waar Zondebokken over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Zondebokken. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Zondebokken al heeft ontvangen.

Zondebokken trailer

Benieuwd of Zondebokken iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Zondebokken jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Zondebokken kunt kijken!